Hatti uygarlığı kalıntıları ‘Hattipot’ ile görüntüleniyor

Önceki gönderi

Sonraki gönderi

Hatti uygarlığı kalıntıları ‘Hattipot’ ile görüntüleniyor

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Atatürk ve Arkeoloji" konulu konferans verdi.

Türkiye Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen arkeoloji konulu konferans serisinin sonuncusu "Atatürk ve Arkeoloji" başlığıyla gerçekleştirildi.

Tarihçi Prof. Dr. Ortaylı, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün arkeolojiye verdiği önem, arkeolojik çalışmalar ve dönem uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de arkeolojinin zannedildiği gibi Cumhuriyet'le başlamadığını, arkeolojik çalışmaların 19'uncu asırdan beri yapıldığını belirten Ortaylı, Osmanlı'da üniversitelerde arkeoloji bölümü ve dersinin yer almadığını, Atatürk'ün talimatıyla Cumhuriyet Dönemi'nde arkeolojinin bir bilim olarak üniversitelere girdiğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.com
Bloga dön

Kazı Notları’na Katılın

Yeni kitaplar, dergi sayıları ve arkeoloji dünyasından seçmeleri kaçırmayın.

Sosyal Medya