Modern Tıptan Önce de İnsanlar Uzun Yaşıyordu

Önceki gönderi

Sonraki gönderi

Neogene Projesi için 2,5 milyon avroluk bütçe
İlk insanlar Amerika’ya yürüyerek gitmiş

İlk insanlar Amerika’ya yürüyerek gitmiş

Alaska’da yer alan Upward Sun River Arkeolojik Sitesi’nde 11.500 yıl öncesinden kalma 6 haftalık bir bebeğe ait kalıntılar Amerika yerlilerine ait önemli bilgiler sunuyor.

Bilim insanları kız bebeğine ait kalıntılar üzerinde yapılan genetik analizlerin, 20 bin yıl önce Sibirya’dan Alaska’ya bir göç akımı olduğuna dair düşünceyi güçlü şekilde desteklediği kanısında.

Paleolitik çağda deniz seviyesi çok daha alçak olduğundan Amerika ile Asya’nın birbirine en yakın olduğu nokta, Beiring Boğazı’nın henüz sular altında kalmadığı ve ilk insanların yürüyerek Amerika’ya vardığı düşünülüyor.

2013 yılında Upward Sun River Arkeolojik Sitesi’nde bulunan 6 haftalık bir bebeğe ait kalıntılar üzerinde yaptıkları analizleri prestijli Nature Dergisi’nde yayınlayan Profesör Eske Willerslev ve meslektaşları bu ilk göçmenlerin Amerika yerlilerinin ataları olduğuna inanıyor.

Willerslev, bebek kalıntısının Alaska’da bulunan en eski insan kalıntısı olmasının yanı sıra şimdiye kadar Alaska’da yaşadığı tespit edilen hiçbir insan topluluğuna ait olmaması açısından da önem taşıdığını belirtiyor.

(http://tr.euronews.com)

Kaynak: Arkeokültür

Bloga dön

Kazı Notları’na Katılın

Yeni kitaplar, dergi sayıları ve arkeoloji dünyasından seçmeleri kaçırmayın.

Sosyal Medya