Çorum’daki İnşaattan 1900 Yıllık Lahit Çıktı

Önceki gönderi

Sonraki gönderi

İhanetler İnsanın Dünyaya Hızlı Yayılımına Yardımcı Oldu
Kars’ta Tarih Öncesi Kaya Resimleri Bulundu

Kars’ta Tarih Öncesi Kaya Resimleri Bulundu

YAZAN: · 8 ARALIK 2015

Kars Ani Ören Yeri yakınlarındaki Alem Köyü’nde tarih öncesi döneme ait kazıma tekniği ile yapılmış kaya resimleri bulundu.

Kars’ta Tarih Öncesi Kaya Resimleri Bulundu

Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz, Ani Ören Yeri yakınındaki Alem Köyü’nde bulunan kaya resimlerinin tescili için Kars Müze Müdürlüğü’ne başvurdu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve Müze Müdürü Necmettin Alp ile Kültür Varlıkları Koruma Kurul Müdürü Yasin Dursun, Prehistorik döneme ait kaya resimlerinin tescil işlemlerine başladı.

DHA’nın haberine göre, kazıma tekniği ile yapılmış, av sahnelerini betimleyen at, köpek, dağ keçisi, geyik ve insanı anlatan 14 kaya resminin bulunduğu bölgenin SİT alanı ilan edilmesi istediklerini belirten Akçayöz, “Umarız Ani Ören Yeri ve Çevresi 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası asıl listesine girer” dedi.

Arkeofili.com

Bloga dön

Kazı Notları’na Katılın

Yeni kitaplar, dergi sayıları ve arkeoloji dünyasından seçmeleri kaçırmayın.

Sosyal Medya